Canvi d’Ús d’un Local a Barcelona
El projecte consisteix en la reforma interior d’un local comercial ubicat a la Planta Entresòl d’un edifici residencial construït l’any 1971 al Districte d’Horta-Guinardó de Barcelona, inicialment destinat a centre de salut per a la primera infància, per a la seva transformació en habitatge.

El nou habitatge fruit de la reforma és practicable, es desenvolupa únicament en el nivell de Planta Entresòl i presenta una nova distribució que permet assolir la ventilació creuada de l’habitatge. El seu programa funcional consisteix en un estar-cuina-menjador en forma d’únic espai, dos dormitoris independitzats mitjançant grans portes corredisses i una cambra higiènica. La superfície útil interior del nou habitatge és de 62,40 m².

L’estratègia perquè l’habitatge sigui energèticament més eficient es basa en treballar, principalment, els sistemes passius com són l’organització del programa funcional per afavorir la ventilació creuada (distribució mitjançant un estar-menjador-cuina en forma d’únic espai transversal que comunica la façana principal amb el pati interior), un bon aïllament tèrmic de l’envolupant (substitució de l’envidriament existent de les fusteries exteriors de fusta mitjançant un doble vidre baix emissiu amb cambra d’aire intermèdia, col·locació d’un extradossat autoportant per l’interior mitjançant plaques de guix laminat amb aïllament tèrmic i acústic de llana mineral) i una bona gestió, per part de l’usuari, dels guanys i pèrdues de calor.