Botemedel mot sorg och ångest

Salih Tufekcioglu från Hikmainstitutet håller i den kritikerrosade distanskursen om ångest och depression där du får konkreta och praktiska tips på hur du kan stärka din mentala hälsa. Kursen bygger bland annat på inspirerande textkällor ur den muslimska tron och på modern forskning.

 

Kursinnehåll


  • Introduktion
  • Mentala hälsotillståndet i Sverige
  • Huvudorsaken till mental ohälsa
  • 23 olika åtgärder mot ångest och depressioner ur islams källor 
  • Avslutning

Kursen består av 6 lektioner på svenska där varje lektion är ca 45 minuter lång.

Lektionerna kommer i mp3-format så att du lätt kan överföra dem till din mobiltelefon, dator, mp3-spelare etc.

Om läraren


Salih Tufekcioglu driver Hikmainstitutet där han dagligen hjälper människor berika och försköna sina liv genom att undervisa om muslimsk andlighet och tro. Det är hans passioner och något han ständigt strävar att utveckla.

I över 15 år har han utbildat och föreläst om islam för myndigheter, skolor och moskéer, för att skapa broar och ökad förståelse.

"Många snackar om att de är deprimerade, stressade och vilsna, men ingen tar upp vad man kan göra åt saken, ingen tar upp vad vi som muslimer kan göra för att förhindra eller minska detta. Detta är er chans att få reda på det! En mycket rekommenderad kurs som sagt, liksom alla andra av Salihs kurser. Mash'Allah!" (Kursdeltagare)

 

Så här köper du kursen

  1. Swisha 25 kr till 0739098609 (Salih T). Ordinare pris för distanskursen är 49 kr.

  1. Skriv som meddelande "din mejladress + botemedel".

  1. Inom 24 timmar får du ett mejl med distanskursen så att du kan ladda ner den till din dator.

Vid frågor mejla kontakt@hikma.se eller smsa 0739098609 (whatsapp eller viber).

Tack för att du beställer distanskursen och för ditt stöd!

 

Fler kursdeltagare tycker till…


“Det största jag lärt mig är att man alltid ska vända sig till Allah i alla lägen men speciellt i svårigheter. Det Salih berättade om tjejen var verkligen något jag kommer minnas mycket. Hur hon orolig hon var att leta efter lösning hos människor när hon har Allah vid sin sida hela tiden. Det är många människor som betalar hur mycket pengar som helst för att hitta lösning men det de inte inser är att de har Allah vid sin sida. Tack för alla fantastiska kurser.” (Amina)

“Kursen ger deltagaren en förståelse av bakomliggande mekanismer till sorg och ångest samt ger konkreta råd på hur dessa fenomen kan förebyggas och botas. Deltagaren påminns om det faktiska syftet med livet och människans existens. På så sätt får deltagaren åter kontakt med sitt syfte och sina mål. Kursmaterialet är bra och upplägget pedagogiskt med forum för diskussion och frågor. Kursen avslutas med en fantastiskt bra sammanfattning av kärnan i dess innehåll för att underlätta för deltagaren att kunskapen inte glöms bort. Jag rekommenderar starkt denna kurs även för de som inte upplever behovet idag, då kursen även innehåller förebyggande kunskap.” (Mirwais)

“Kursen var fantastiskt bra. Kursen var mycket givande och lärorik. Jag tycker Salih har ett så flytande språk att alla förstod allt. Gud ska ge honom mer krafter att hålla sådana kurser. Jag tackar så mycket för denna kurs.” (Sharifa)

“Kursen har varit väldigt intressant och kunskapsgivande inte minst för att det finns mycket liknande fall i Sverige och det krävs kunskap för att kunna handskas med detta och Salih har lyckats uppmärksamma muslimer med sin goda tro och lära.” (Tasnim)