Ampliació d’un Habitatge a Gavà
El projecte consisteix en la reforma interior de l’habitatge existent i l’ampliació de la superfície del mateix mitjançant la remunta de dues plantes, amb l’objectiu de generar una nova distribució més adequada a les necessitats dels propietaris, amb uns espais més habitables i confortables.

El programa mínim practicable de l’habitatge queda resolt en Planta Baixa, on s’ubica la zona de dia vinculada a un pati interior que consisteix en l’estar-menjador, la cuina i una cambra higiènica. En Planta Primera s’ubica la zona de nit, amb una sala de jocs en doble alçada que fa les funcions de distribuïdor, el dormitori principal amb un vestidor i una cambra higiènica independents, dues habitacions dobles i una segona cambra higiènica. Finalment, en Planta Segona s’ubica una zona polivalent vinculada a la doble alçada de la sala de jocs amb accés directe a una terrassa. La superfície útil interior de l’habitatge és de 169,45 m².

L’estratègia perquè la casa sigui energèticament eficient es basa en reduir el seu consum mitjançant un bon aïllament de l’envolupant de l’edifici i una bona gestió, per part de l’usuari, dels guanys i pèrdues de calor. La crugia central funciona com un mecanisme passiu de regulació tèrmica. A l’estiu, obrint les finestres de planta segona, l’estudi es converteix en un porxo que afavoreix la ventilació creuada entre les dues façanes i genera un gran tiratge a través de l’escala i l’espai vertical de dues alçades. A l’hivern, en canvi, amb les finestres tancades, la planta segona es converteix en un hivernacle que optimitza els guanys de calor. Per regular l’excés de radiació, totes les obertures disposen de persianes alacantines de fusta.