H1: 02 Utstyr til et godt webinar
Verdens mest interessante presentasjon blir ødelagt av dårlig lyd, uklare bilder og tekniske problemer. Velg kvalitetssikret utstyr for å fremstå seriøs og profesjonell, eller lei et lokale med det du trenger.

Title: Utstyr til webinar
Text: Riktig utstyr er viktig når du skal holde et vellykket webinar

H2: Programvare

Zoom, Vimeo og Demio er alle populære og anbefalte programvarer til et enkelt webinar. Hvilken du velger avhenger av budsjett, funksjonalitet og hvor mange deltakere du vil presentere for.

Vil du at deltakerne skal kunne stille spørsmål, eller ha en mer interaktiv form på webinaret, bør du se etter programvarer som støtter dette. Zoom, Livestorm, ClickMeeting, GoToWebinar, WebinarJam er alle gode alternativer for mer komplekse webinar og videokonferanser (https://www.ultify.no/webinarhjelpen/velg-riktig-type-webinar)

H2: PC med raskt internett

Nesten hvilken som helst moderne datamaskin er bra nok for å sende et webinar. Bruk Chrome eller Firefox, og sørg for at du har stabilt og raskt nett.

H2: Kamera og mikrofon

Kamera er det aller viktigste utstyret. Hvilken type du trenger avhenger av hva du skal gjøre. Kamera og mikrofonen på datamaskin eller mobilen kan være nok til en enkel presentasjon. Mobilen kan bli til et webkamera med egne apper

Skal fokuset være på den som står foran kameraet bør du ha god oppløsning. Et godt opptak av webinar krever også et godt kamera. Vi anbefaler Logitech BRIO 4K: Stream Edition, som har vunnet flere tester.

Flere kamera har innebygde mikrofoner. Prøv deg frem litt med avstand for å se om du er fornøyd med kvaliteten. Hvis ikke bør du vurdere å skaffe en separat mikrofon. 

H2: Lokale

Sett opp utstyret på et sted som er privat og stille. Velg et sted uten bakgrunnsstøy fraklimaanlegg, kaffemaskin, toalett eller kollegaer. Lukk alle vinduer og unngå steder med byggearbeid i nærheten.

H2: Lys

Bruk en lokasjon med god naturlig lysetting, eller et sted det er enkelt å endre lyset med eksterne kilder. Både svakt og sterkt lys kan ødelegge opplevelsen.

Nå har du alle forutsetninger for å gjennomføre et vellykket webinar. De fleste er mest komfortable med å bruke utstyr de allerede har, og vet du med hvordan utstyret ditt fungerer unngår du tekniske problemer. 


Meta Title: Utstyr til et godt webinar  - Utlify
Meta description: Når du skal gjennomføre et webinar er utstyr, lokaler og det tekniske viktig. La Ultify bistå deg med å gjennomføre et vellykket webinar

Keywords: utstyr til webinar